Restaurant l'Alsace Webloggen

Restaurant l'Alsace Webloggen

Nyheder, tilbud & opdatering til vores menuer m.v.


Restaurant l'Alsace
, en af de få ældre restauranter i København uden slinger i valsen.
Menukortet koncentrerer sig om de gode råvarer serveret med indflydelse af de klassiske retter fra Europa, især Frankrig og Østrig.


Lidt Historie

NyhederPosted by l'Alsace 22 Oct, 2018 13:44

Derfor fejrer vi mortensaften

Mortensaften den 10. november fejres til minde om biskoppen Martin af Tours, som gemte sig blandt gæs for at undgå at blive biskop

Mange danskere fejrer mortensaften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før mortensdag den 11. november. Den Morten, som vi fejrer, hed oprindeligt Martin og var biskop af Tours.

Hvem var Martin af Tours?
Martin af Tours levede i 300-tallet i Romerriget, som dengang også omfattede det nuværende Ungarn, hvor han blev født omkring år 336 af romerske forældre.

Som femtenårig meldte han sig til den romerske hær, og han endte i Gallien, hvor rygtet om ham snart begyndte at florere. Han havde et varmt hjerte for de fattige, kunne helbrede syge og opvække de døde. Han blev kendt som en hellig mand.

Den mest kendte af historierne om ham handler om dengang, han så en tigger i stor nød sidde ved byporten til den franske by Amiens. Alle gik forbi uden at hjælpe ham, men Martin stoppede op for at hjælpe. Martin var en fattig soldat, og han ejede kun et sværd og en kappe. Så tog han sværdet og delte kappen i to og gav tiggeren den ene halvdel. Om natten så han i en drøm den opstandne Jesus med den ene halvdel af kappen på. Jesus fortalte Martin, at det var ham, der havde været tiggeren.

Kort efter forlod Martin hæren og blev munk som cirka tyveårig. Han vendte tilbage til Ungarn for at forsøge at gøre sine landsmænd kristne, men historien fortæller, at han kun fik omvendt sin mor. Han blev forfulgt og fordrevet tilbage til Gallien, hvor han slog sig ned i et kloster i Portiers. Her levede han fromt og roligt, og igen fik han ry af at være en god og hellig mand.

Ville ikke være biskop
Han fik et så godt ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen.

Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

Martin, som også blev kaldt "Galliens apostel", døde i Candes i Frankrig den 8. november 397 og begravet i Tours den 11. november. Over hans grav blev der bygget en stor kirke, og han blev senere helgenkåret. Hans dødsdag blev hans helgendag, Sankt Martins Dag, og den fejres stadig i hele Europa.

Festaften i Danmark
I Danmark kom historien om Martin og gæssene første gang på tryk i 1616, altså længe efter reformationen i 1536. Helgenfesten overlevede denne med det nye danske navn Morten Bisp. Dette kan skyldes, at november var oplagt til fest, da slagtetiden var en af de få gange, man spiste fersk kød, da det meste ellers blev nedsaltet.

I Danmark spiser vi traditionelt gåse- eller andesteg mortensaften. Der findes belæg for, at vi allerede gjorde det i middelalderen. Gæs var i gammel tid ikke så almindelige i Danmark, og de var meget dyre, så derfor begyndte man også at spise andre fjerkræ i stedet for gæs.

Historien er fundet på Kristendom.dk



Gåsens venner

NyhederPosted by l'Alsace 27 Aug, 2018 17:38
Gåsens venner denne onsdag den 29 august 18.30

Menu 200,- incl. 1 glas vin
Salat med Parmesan og sommer trøffel.
Oksemørbrad mes stegt polenta og ratatouille.
Husk af bestille bord.



Winemaker's dinner med Dirler-cadé den 14 april 2018 kl 18.30

NyhederPosted by l'Alsace 04 Apr, 2018 10:32

Winemaker's Dinner den 14 April kl 18.30

Vinene fra Dirler-Cadé er elegante, balancerede, fyldige og koncentrerede, og de har alle et klart udtryk af de respektive og klassiske Alsacedruer. Glæd dig til en aften i godt selskab både med venner eller familie samt nogle fremragende vine fra Alsace.

Menuen denne aften er følgende:

  • Terrine foie gras med chutney
  • Snegle med porre og ristet rugbrød
  • Kalvemørbrad med stegt jomfruhummer og puré af grillet skalotteløg
  • Rhubarb Clafoutis med sorbet og vaniljesauce

Arrangementet denne aften inkluderer en 4-retters menu samt 5 glas vin.

Pris: kr. 600,- per person.

Tilmelding kan ske på Tlf. 33 14 57 43



Gåsens venner ny dato

NyhederPosted by l'Alsace 26 Aug, 2017 12:17

Gåsens venner:

2 retter mad 1 glas vin til 200,-

Onsdag den 30 August 2017. menu fiskesuppe og paella

Onsdag den 27 september 2017. menu svampe toast og choucroute

Onsdag den 25 oktober 2017

Onsdag den 29 november 2017

kun på reservation







Gåsens venner

NyhederPosted by l'Alsace 02 May, 2017 17:47
Gåsens Venner menu den 31 maj 2017

Soupe d' asperges blanche et oeuf poché
Cremet asparges suppe serveret med pocheret æg.

Joux de porcs et carottes
Braiseret svinekæbe med gullerod - senneps puré.


2 retter 200,- incl. 1 glas hvidvin eller rødvin.

Extra glas den aften 50 kr. et hel flaske 250 kr.








Gåsens Venner

NyhederPosted by l'Alsace 26 Apr, 2017 18:13

Overvældende interesse for Gåsens Venner


Som før annonceret inviterer Josephine & Franck onsdag den 31. maj kl. 18.30 og 19.30 indenfor til en aften med hygge og samvær.

Der bliver dækket op ved flotte langborde, hvor alle gæster tager plads. Her serveres der en dejlig 2-retters menu med et enkelt glas vin for kun 200 kr. per person.

Det har været ønsket med dette arrangement, at vi kan tilbringe nogle timer sammen med uformel og hyggelig samvær.

For at køkkenet kan følge med, har vi valgt at invitere vores gæster i to hold, nemlig kl. 18.30 og 19.30. Alle gæster er naturligvis velkomme til at blive siddende, så længe det ønskes, og der vil efter middagen være mulighed for både at købe mere vin samt kaffe.

Der er kun få pladser tilbage til dette arrangement, og på grund af den store interesse er det nødvendigt at reservere plads i forvejen.

Plads kan reserveres på tlf. 33 14 57 43.




Kokkeskole

NyhederPosted by l'Alsace 21 Nov, 2016 11:04
KOKKESKOLE I JANUAR 2017

Næste kokkeskole finder sted lørdag den 21. januar fra kl. 11.00-17.00.

I vores senest udsendte nyhedsbrev har du kunnet læse mere om dette arrangement.

Temaet bliver gamle alsaciske specialiteyer og kokkene Luc og Christopher vil sammen med køkkenchef Franck Dietrich stå for skolegangen og sørge for, at alle elever får tilberedt retter som Zebelesuppe, Fleischneke, Zander en Riesling og Surkrut, Bækeoffe, Spætzle, Apelkiechle etc......

Vi du se, hvordan det foregår, når Franck arbejder i køkkenet, så har vi lavet en lille præsentationsvideo, som du kan se ved at klikke her




Danske asparge fra Lammefjord

NyhederPosted by l'Alsace 26 May, 2016 17:57

ASPERGES BLANCHES DANOISE

Frisk kogte danske hvide asparges fra Søren Wiuff (Lammefjord)

serveret med :

- Hollandaise sauce. kr. 205,-

- Røget laks og rygeost creme. kr. 205,-

- Parma skinke og parmesan ost. kr. 205,-

- Pillede fjordrejer og hollandaise. kr. 295,-



Winemaker's med Wantz

NyhederPosted by l'Alsace 18 Mar, 2016 15:49
April måneds Winemakers dinner

Nu kommer Ch. WANTZ til Danmark.

Wantz-familien fra Alsace har produceret vin i Barr-området siden 1500-tallet.

Den 29. april kl. 18.30 har vi fornøjelsen af at få besøg af Wantz, som vil komme og fortælle om husets historie. Samtidig får vi chancen for at smage på en række af husets bedste vine.

På selve aftenen serveres der en 4-retters menu.

Menu:

  • 2 stk gratinerede østers
  • Marineret stenbiderrogn serveret med en creme af rygeost og hakket skalotteløg.
  • Klassisk choucroute med fisk serveret med sennepsauce og persillekartofler
  • Jordbær-millefeuille med hvid chokolademousse.

Til menuen serveres der fem glas vin.

Arrangement finder sted den 29. april kl 18.30.

Prisen denne aften er 545 kr. per person.

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.



Punset Winemaker's Dinner

NyhederPosted by l'Alsace 11 Jan, 2016 13:04
Biodynamiske vine fra Piemonte

Winemaker’s dinner med Clément Vin.

Arrangementet finder sted den 26. februar kl 18.30.

Punset betyder på en særlig norditaliensk dialekt ’en smuk bakke’, og vingården Azienda Agricola Punset ligger i det smukke Piemonte i Norditalien.

Vingården drives af ejer og vinbonde Marina Marcarino, der dyrker sine jordlodder efter biodynamiske principper.

Marina laver både rød- og hvidvine, men hoveddruen hos Punset er Nebbiolo, som Marina forvandler til nogle fantastiske Barbarescovine (rødvine). Og det er netop Barbarescovinene, som har været med til at gøre Azienda Agricola Punset kendt verden over.

Udover Barbarescovinene, laver Marina også vine på Barbera og Dolcetto. Begge disse vine er i en lettere, men utrolig saftig genre.

På aftenen serveres der en 4-retters menu med 5 tilhørende vine.

Menu:

  • Cannelloni af røget laks med krabbe-avocado og Noilly Prat mousse med dildpesto
  • Stegt foie gras med Ragoût de lentilles du Puy og dryppet med trøffelolie
  • Braiseret lammeskank med balsamico glaserede rodfrugter og lammesauce
  • Gorgonzola serveret med oliventapenade
Prisen for at deltage er 545,- kr. per person.

Next »