Restaurant l'Alsace Webloggen

Restaurant l'Alsace Webloggen

Nyheder, tilbud & opdatering til vores menuer m.v.


Restaurant l'Alsace
, en af de få ældre restauranter i København uden slinger i valsen.
Menukortet koncentrerer sig om de gode råvarer serveret med indflydelse af de klassiske retter fra Europa, især Frankrig og Østrig.


Champagne smagning

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 23 Oct, 2017 14:16
Winemakers dinner med Taastrup Ny Vinhandel og de Venoge Champagner
Arrangementet finder sted tirsdag den 5. december kl. 18.30

de Venoge er et af Frankrigs gamle champagnehuse, og mange franskmænd mener, at de Venoge producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge.

Gennem en lang årrække har champagnehuset vundet en række flotte priser og hædersbevisninger.

Champagnehuset de Venoge’s historie går helt tilbage til 1825, og gennem årene har de Venoge været først med nye ideer i en ellers traditionsbunden verden. Eksempelvis var det de Venoge, som var det første champagnehus, der lancerede etiketter med illustrationer og samtidig også den første producent, der brugte champagneflasker, produceret af ægte krystalglas.

En af de champagner, som vi skal smage denne aften er husets absolutte klassiker, Cordon Bleu. En let, skummende og velafbalanceret champagne, der er produceret på 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 25% Chardonnay.

På denne aften skal vi i alt smage fire forskellige champagner og til disse serveres fire retter, som komplementerer de enkelte champagner.

MENU

Aperitif:
Champagne de Venoge, Princes Rosé

Blinis med kaviar,creme fraiche og rødløg
Champagne de Venoge, Cordon Bleu - Brut

Risotto med trøffel og foie gras
Champagne de Venoge, Blanc de Blancs 2006

Kalvemørbrad med jordskokke puré, chips og morkel emulsion

Champagne de Venoge, Millesime 2002 - Brut

Lun chokolade fondant med krydret appelsin salat

Champagne de Venoge, Cordon Bleu - Semisec


De Venoge vil blive præsenteret af Export manager Franck Mayaud fra De venoge og Lars Gregersen fra Taastrup Ny vinhandel.

Pris for aftenens arrangement er kr. 850,- per person, og inkluderer en 4-retters aftenmenu samt 5 glas champagner.

Vi gør opmærksom på, at det er nødvendigt at forudbestille plads

på tlf. 33 14 57 43.





Winemaker's dinner Goldenits

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 27 Sep, 2017 11:28
winemaker's dinner med Robert Goldenits

Den 1. november kl. 18.30 afholder vi endnu en vinsmagning. Denne gang er det Goldenits fra Østrig, der kommer på besøg. Det er ikke første gang, at vi præsenterer vine fra Goldenits, og hver gang Hr. Goldenits har været på besøg har det været en stor succes.

Østrigske vine er kendt for at holde et meget højt kvalitetsniveau, og vinene fra Goldenits er bestemt ingen undtagelse. Vinene fra den familieejede vingård har fokus på kvalitet og er derfor også lavet på håndhøstede druer.

Goldenits vingård ligger i et lille beskyttet område øst for den store Neusiedler-sø i Burgenland. Her er klimaet mildt, og det skaber grobund for at kunne fremstille nogle bløde, harmoniske vine.

På aftenen serveres en 3-retters sæsonmenu inkl. 5 glas vin.

Pris per person er 585,-

Bordbestilling er nødvendig på tlf. 33 14 57 43.



Wine maker Dinner

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 26 Aug, 2017 12:18

Winemaker Dinner

Wunsch et Mann fra alsace

Lørdag den 28 oktober kl 19.00

5 glas vin med 3 retter mad 550,-

husk af reservere bord.



Chateau Neuf Smagning den 17 november

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 03 Oct, 2016 19:45
Wine maker´s dinner 17. november

I samarbejde med Excellent Wine inviterer vi indenfor til en spændende aften med vinsmagning og en dejlig 3-retters menu.

Arrangementet finder sted torsdag den 17. november kl. 18.30.

Chateauneuf du Pape bliver omdrejningspunktet med prøvesmagning af 5 forskellige vine.

Vinene som der skal smages denne aften kommer fra Famille Quiot - Domaine du Vieux Lazaret.

Navnet Vieux Lazaret kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvor der i byen Châteuneuf-du-Pape lå et hospice drevet af munkeordenen Les Lazaristes. Munkene tog sig af syge og trængende.

Bygningerne forfaldt efter pesten i 1720 og blev i 1800-tallet overtaget af familien Quiot, der brugte dem til landbrugsbygninger. I dag er de udvidet og moderniseret og danner rammen om Vignobles Jérôme Quiot.

Quiot-familien ændrede i 1915 navnet til Domaine du Vieux Lazaret.

Den lille borg, der afbildes på etiketterne er "Tour de Lhers", som lå ved et overgangssted ved Rhonefloden. Borgen har været i familiens eje siden 1795, og har i perioder været familiens hovedsæde.

Alle de bedste parceller er - ned til 1 m’s dybde - dækket af kartoffelstore, runde sten, der er frygtelige at arbejde i. En skovl eller hakke holder ikke længe i de marker. Men alle disse runde, lyse sten har stor betydning for druerne. Om dagen reflekterer de solens stråler, så druerne også får lys nedefra, og om natten virker de som varmedunke, der afgiver al den varme, de har suget til sig i dagens løb.

Resultatet er nogle fantastiske vine, som du kan smage på Restaurant l’Alsace.

MENU

Fleischschnecke (Specialitet fra Alsace) med braisieret kød, overhældt med oksebouillon og pyntet med lidt trøffler

Gråandebryst og lår serveret med Puy linser tilsmagt med foie gras og trøffel

Lun brie serveret med sylte walnødder og lidt sprødt salat


Hvornår: Torsdag den 17. november kl. 18.30.

Pris per person - 595 kr. (inkl. 5 glas vin)

Bordbestilling kan ske på tlf. 33 14 57 43

Grappa smagning 2016

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 27 Sep, 2016 14:38
Grappa smagning og middag

Fredag den 4 november kl. 18.30 kan I komme med til en spændende aften, hvor Johan Seifert Teide fra Supermarco, vil føre os ind i en, for mange, ukendt verden og gøre os alle sammen til ’Grappa-ambassadører’.

Grappa’en har historisk set udviklet sig fra at være vinbøndernes foretrukne, billigt fremstillet brændevin, med en skarp og ofte meget sprittet smag, til i dag at være en eksklusiv og raffineret drik med mange smagsvarianter, lige fra de kraftige til de bløde, runde og aromatiske

På aftenen bydes der på en velkomst aperitif, et glas Most (Druemost akvavit fra Bepi Tosolini), en 2-retters l’Alsace menu inkl. 1 glas vin samt smagning af 8 varianter af italienske brændevine (Grappa).

MENU

Aperitif
Crémant med Amaretto Bepi Tosolini

Appetizer
3 Stk østers serveret med et glas Most

Hovedret
Braisieret lammeskank med ratatouille og persillekartofler.
Hertil serveres et glas nebbiolo fra Valtellina


Grappa smagning
• Grappa Vite d’Oro Classica, Bepi Tosolini
• My Grappa Moscato, Lorenzo Inga
• My Grappa Barolo, Lorenzo Inga
• Grappa Gattinara Bianca, Luigi Francoli
• Grappa Gattinara Barrique, Luigi Francoli
• Grappa riserva Nebbiolo del Barolo, Luigi Francoli
• Grappa Frassino (lagret på askefade), Bepi Tosolini
• Grappa Arcano (Lagret på blommefade), Bepi Tosolini

Aftenen sluttes af med en espresso samt udlevering af diplom, som bevis på, at du kan kalde dig ægte grappa-ambassadører.

Pris for deltagelse i aftenens arrangement: 420 kr. per person.

Bordbestilling er nødvendig.tlf. 33 14 57 43.



Winemaker's dinner

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 22 Aug, 2016 17:50

Winemaker´s med Domaine Singla & Domaine Modat e


Dette arrangement finder sted lørdag den 24. september kl. 18.30, Marc Polo fra Sydfranske vinimport vil være til stede og fortælle om husenes historie og vinproduktion.

Domaine Singla & Domaine Modat er to sydfranske vinhuse, der ligger tæt på den spanske grænse og ikke langt fra Andorra.

Det er tredje gang, at Domaine Singla & Domaine Modat besøger os, og de to foregående gange har været en stor succes med fuld hus og en rigtig god stemning.

På selve aftenen serveres der en 3-retters menu ledsaget af 5 glas vin.


Aperitif
Domaine Singla Muscat de Rivesaltes 2013 Roi de Majorque

Hummergelé med rygostcreme, hummerstykker, krabbekød, syltede rødløg og urter
Domaine Modat Deci Delá 2015

Kalveculotte serveret med skovsvampe og garniture
Domaine Modat Comme avant 2013 & Domaine Singla Bressol 2011

Karamel og æble vacherin serveret med tilbehør af æblesalat og marengs
Domaine Singla Rivesaltes Ambré 2007



Pris per deltager - 550 kroner (inkl. 5 glas vin)

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.

Asparges Aften den 10 og 11 juni

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 16 May, 2016 09:16
Winemakers dinner


I samarbejde med en af landets førende vinimportører inviterer Restaurant l’Alsace

Fredag den 10 juni ( Udsolgt) og Lørdag den 11. juni kl. 18.30 til en aften i selskab med en række fremragende Alsacevine.

Excellent Wine kommer og præsenterer et spændende udvalg af de syv ædle druesorter - også kaldet de syv søstre - som bl.a. omfatter Riesling, Pinot Blanc, Pinot Noir og Gewurztraminer.

Vinene kommer fra det franske vinhus Dopff au Moulin, der har produceret vin siden 1600-tallet. I det nordøstlige hjørne af Frankrig er det nu 12. generation af Dopff au Moulin, der står for fremstillingen af nogle af Alsace områdets bedste vine.
Dopff au Moulin ligger midt i et af Frankrigs bedste vindistrikter, hvor man er begunstiget af et perfekt klima til vindyrkning.

I dalområdet omkring Riquewihr, godt beskyttet mod de kolde vinde fra nord og regnen fra vest, råder Dopff au Moulin over et 70 hektar stort areal, hvor vinstokkene for størstedelens vedkommende står på sydvendte skråninger. Det giver de bedste betingelser for modning af druerne, og resultatet er nogle fremragende vine, som bliver tappet på de karakteristiske høje slanke flasker kaldet ’flute’.

Restaurant l’Alsace giver jer nu chancen for at få del i disse store smagsoplevelser, og mens I smager på vinene vil Excellent Wine præsentere dem enkeltvis og supplere med spændende fortællinger om vinhuset Dopff au Moulin.

I forbindelse med vinsmagningen vil der blive serveret en 5-retters menu.

Rimmet laks med asparges og crudité af radiser samt asparges mayonnaise og sprøde rugbrødsflager
Pinot blanc

Asparges med snegle og morkler
Muscat

Ristet asparges med stegt pighvarfilet og sennepsemulsion
Pinot Gris Reserve

Kalvefilet princesse serveret med hvide og grønne asparges samt rødvinsauce
Grand cru Riesling Schoenenbourg

Jordbær Romanoff med appelsinsorbet
Grand cru Gewurztraminer Brand

Info: Til de nysgerrige kan det oplyses, at både de hvide og grønne asparges, som indgår i denne aftens menu, kommer fra Søren Wiuff ved Lammefjorden, som har leveret asparges til Restaurant l'Alsace i mere end 30 år.

Pris per deltager - 650 kroner (inkl. 5 glas vin)

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.



weinrieder winemaker's dinner

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 26 Apr, 2016 13:09

Stjernebesøg af østrigsk vinproducent

I samarbejde med Taastrup Ny Vinhandel inviterer vi indenfor til en aften i selskab med nogle fantastiske vine fra Østrig.

Arrangementnet finder sted den 10. maj kl. 18.30.

Den anerkendte østrigske vinproducent Weinrieder, som tidligere har besøgt os, kommer nu igen og beriger jer med nogle store smagsoplevelser og en spændende fortælling om nogle af verdens bedste hvidvine fra vinhuset Weinrieder.

På selve aftenen serveres en 4 retter menu incl. 5 glas vin.
Menu:
3 østers med æble granité og gelée
Riesling Bockgärten /2013

Aspargescreme suppe med pocheret æg og stenbiderrogn
Weissburgunder Birthal /2013

Et glas mellem to serveringer
Grüner Veltliner Alte Reben /2012

Ovnbagt pighvar med minutstegt ratatouille og sauce choron
Riesling Kugler /2012

Råmarineret rabarber med cremeux d'Anjou og sorbet
Eiswein Grüner Veltliner /2014

Prisen denne aften er 505 kr. per person (incl. 5 glas vin).

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.



weinrieder winemaker's dinner

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 07 Apr, 2016 21:50
Stjernebesøg af østrigsk vinproducent

I samarbejde med Taastrup Ny Vinhandel inviterer vi indenfor til en aften i selskab med nogle fantastiske vine fra Østrig.

Arrangementnet finder sted den 10. maj kl. 18.30.

Den anerkendte østrigske vinproducent Weinrieder, som tidligere har besøgt os, kommer nu igen og beriger jer med nogle store smagsoplevelser og en spændende fortælling om nogle af verdens bedste hvidvine fra vinhuset Weinrieder.

I et smukt område lidt nordøst for Wien har Friedrich Rieder opnået stor succes med at fremstille nogle af verdens bedste hvidvine på 50 år gamle vinmarker. Det ambitiøse arbejde har bragt Weinrieder ind i vinverdenens absolutte inderkredse.

En af hemmelighederne bag Weinrieder succes er, at høstudbyttet bevidst holdes på et lavt niveau, for på den måde at kunne lave koncentrerede vine. Resultatet er nogle fremragende vine kendetegnet ved deres særegne krydret urteagtig fylde og en karakteristisk cremet fedme.

Arbejdet er ikke gået ubemærket hen, og anerkendte magasiner som Wine Spectator og Wine Enthusiast, begge fra USA, samt det britiske magasin Decanter, har givet vinene fra Weinrieder absolut topkarakterer.

Disse anerkendelser har været medvirkende til, at Weinrieder i dag oplever så stor succes på eksportmarkederne. Vine som Veltliner og Welschriesling Eiswein er bl.a. at finde på trendy restauranter både i Beverly Hills samt på britiske The Fat Duck, der er kåret som verdens bedste restaurant.

På selve aftenen serveres en 4 retter menu incl. 5 glas vin.

MENU

3 østers med æble granité og gelée
Riesling Bockgärten /2013

Aspargescreme suppe med pocheret æg og stenbiderrogn
Weissburgunder Birthal /2013

Et glas mellem to serveringer
Grüner Veltliner Alte Reben /2012

Ovnbagt pighvar med minutstegt ratatouille og sauce choron
Riesling Kugler /2012

Råmarineret rabarber med cremeux d'Anjou og sorbet
Eiswein Grüner Veltliner /2014

Prisen denne aften er 505 kr. per person (incl. 5 glas vin).

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.



Weixelbaum winemaker's dinner

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 17 Feb, 2016 11:40
Besøg fra en gammel ven af huset

Igen i år har vi fornøjelsen af at præsentere familien Weixelbaum fra Kamptal i Østrig. Arrangementet finder steder Fredag den 18. marts kl. 18.30.

Restaurant l'Alsace har kendt familien Weixelbaum i en lang årrække, og de foregående år har netop denne vinsmagning været lidt af et tilløbsstykke. Derfor indleder vi 2016 med netop Weixelbaum.

Denne Winemakers dinner afholdes i samarbejde med Grapewise, der har specialiseret sig i at importere vine fra bl.a. Østrig og Frankrig.

Kamptal er vel nok Østrigs vinøse hjerte og byen Strass er hjemsted for nogle af Østrigs ældste vingårde.

Hos Weixelbaum handler det i al sin enkelthed om: ‘to produce wines that we love to drink, and that we love to watch others enjoying them.’

Vinen fremstilles med lige dele kærlighed og passion, og du kan derfor se frem til en aften i selskab med nogle fremragende vine.

Prisen for at deltage i dette arrangement er 505,- kr. inkl. en 3-retters aftenmenu samt 5 glas vin.

Aftenens menu består af:

  • Hummersalat med knoldselleri crudité, der er dryppet med trøffelolie
  • Kalvefilet ’sous-vide’ med morkler og snegle og serveret med en skorzonerrod ragout
  • Roquefort med hindbær vinaigrette

NB. Der tages forbehold for ændringer i menuen.

Tilmelding kan ske på tlf. 33 14 57 43.



Next »