Restaurant l'Alsace Webloggen

Restaurant l'Alsace Webloggen

Nyheder, tilbud & opdatering til vores menuer m.v.


Restaurant l'Alsace
, en af de få ældre restauranter i København uden slinger i valsen.
Menukortet koncentrerer sig om de gode råvarer serveret med indflydelse af de klassiske retter fra Europa, især Frankrig og Østrig.


9 maj gin smagning kl 18.30

NyhedsbrevPosted by l'Alsace 26 Mar, 2018 11:19

GIN SMAGNING den 9 MAJ KL. 18.30

Gin er defineret som en spiritus, som overvejende smager af enebær. Der kan sagtens blandes andre ingredienser i ginen, men i takt med at antallet af forskellige krydderier og urter stiger, så reduceres den rene klassiske Gin-oplevelse, hvor enebærsmagen er i centrum.

Enebær er et ældgammelt nåletræ, som har vokset i Danmark siden istiden. Det er dog ikke i Danmark, men derimod i England og Holland, at ginproduktionen har sin oprindelse.

På Restaurant l’Alsace holder vi onsdag den 9. maj en ginsmagningsaften, hvor vi skal smage 4 forskellige Elg gin fra Den Ny Spritfabrik.

I de forskellige Elg ginvarianter er enebær en vigtig ingrediens. Master Destiller Henrik Elsner har sørget for, at enebærrets karakteristiske nåletræspræg går rent igennem i både duft og smag.

’Der indgår kun to andre ingredienser (udover enebær) i den færdige Gin – dels det eksotiske og klassiske korianderfrø og så en absolut nyskabelse: nemlig gulerod. Den aromatisk komplekse og parfumerede korianderplante indgår i de fleste Gin-mærker, mens gulerod hidtil ikke er blevet forbundet med spiritus. Ser man nærmere på gulerodens indholdsstoffer, viser det sig, at den er rig på den velduftende stofgruppe, der hedder terpener. Terpener forekommer i utallige varianter i naturen, hvor i mange planters æteriske olier – blandt andet i humle, salvie og i nåletræers harpiks. I Gin giver gulerodens stoffer mundfylde, runder enebærrets pikante bitterhed af med en diskret sødme, giver en rigere duft og styrker præget af grannåle.

Slutresultatet (Elg Gin No. 1) er en krystalklar og autentisk enebærsmag, der underbygges af, at Gin har en alkoholstyrke på 47 procent, hvad der giver bemærkelsesværdig intensitet i både duft og smag. Denne intensitet gives videre, når ginnen bruges til cocktails, og man må ikke snyde sig selv for at prøve denne nye version af Gin og Tonic, hvor enebærsmagen for alvor for lov at folde sig ud’.

Den Ny Spritfabrik ligger ved Fredensborg i Nordsjælland og har siden 2014 produceret danske gin.

De forskellige gins har fået navne som Elg No. 1, Elg No. 2 og Elg No. 3 og afhængig af, hvilken model der vælges har de smag af eksempelvis enebær og let krydret citrus fra korianderfrøene samt noter af rødder, harpiks.

Vil du deltage i vores kommende ginsmagningsaften (inkl. en 3-retters middag) kan du tilmelde dig på tlf. 33 14 57 43.

Prisen er kr. 600,- per person.