Restaurant l'Alsace Webloggen

Restaurant l'Alsace Webloggen

Nyheder, tilbud & opdatering til vores menuer m.v.


Restaurant l'Alsace
, en af de få ældre restauranter i København uden slinger i valsen.
Menukortet koncentrerer sig om de gode råvarer serveret med indflydelse af de klassiske retter fra Europa, især Frankrig og Østrig.


Winemaker's dinner

AftenmenuPosted by l'Alsace 03 Jan, 2018 12:54

Winemakers dinner med græske vine

Restaurant l’Alsace inviterer i samarbejde med Greek Wine til årets første vinsmagning.

Arrangementet finder sted lørdag den 20. januar kl. 18.30, hvor vi skal prøve noget så spændende og utraditionelt som at smage græske vine.

Kort intro til græske vine:

Det siges, at Grækenland er det land i Europa med længst tradition for vinproduktion.

Angiveligt skulle de første vine være blevet produceret helt tilbage i år 700 f.Kr. I nyere tid har vinproduktionen dog ligget i dvale, og de vine som er blevet fremstillet har fortrinsvis været tunge røde bordvine samt Retsina.

Retsinaen, den græske hvidvin som er elsket af mange, men hadet af måske endnu flere pga. af den særlige smag af harpiks. Retsina betyder faktisk harpiks på græsk (ρητίνη, ritini), og denne type vin har altså fået navnet pga. af den specielle smag af harpiks, som kan være mere eller mindre gennemtrængende.

Smagen opstod oprindeligt ved, at de gamle grækere brugte harpiks til at gøre lerkrukker (amforaer) lufttætte, og det resulterede altså i, at vinen fik den karakteristiske smag af harpiks. I dag er Retsina et beskyttet varemærke, som kun må bruges til vin produceret i Grækenland eller Cypern.

Hvis man i dag rejser i Grækenland kan man nemt finde rigtig gode flasker vin både på restauranter og i lokale wine shops. Så uanset, hvad man tidligere sagde om græske vine, så er de i dag så langt fra nogen græsk tragedie.

Tvært imod er Grækenland i dag et land, som der ’regnes’ med, når der snakkes om seriøse vinproducerende lande. Således er der gennem de seneste fire årtier blevet investeret massivt i nye produktionsformer og dyrkningsmetoder og en helt ny generation af ønologer har ført græsk vin ind i en ny spændende fremtid.

Der fremstilles både rød- og hvidvine af høj kvalitet, og potentialet synes at være stort. Der dyrkes vin mange steder i Grækenland, og vinene er opdelt i 28 appellationer. Et af de mere kendte områder findes på øen Santorini, der har en lang tradition for at dyrke vin. Det er her, at man finder vinproducenten Argyros, som menes at have Grækenlands måske ældste vinstokke, der er mere end 100 år gamle.

Kom til vinsmagning på Restaurant l’Alsace, hvor vi skal smage på både røde og hvide vine samt en enkelt rose fra vinproducenten Filia Gi. To af vinene, som vi bliver præsenteret for kommer fra Konstantinos Winery, der ligger et så eksotisk sted, som ved Messinia nede på Peloponnes halvøen der grænser op til Det Ioniske Hav.

Glæd jer til en fantastisk aften. Vi tør godt love, at de vine, som vi skal smage byder på nogle særdeles spændende smagsoplevelser.

Denne aften serveres der en 3 retter menu med 5 glas vin.

Pris: kr. 550,- (ekstra glas kr. 50,-)

Bordbestilling er nødvendig på tlf. 33 14 57 43.